2014. május 5., hétfő

Eper-vodka koktél

































Valahogy úgy alakult, hogy eddig nem osztottam meg egyetlen koktél receptet sem, de ez mostantól nem így lesz :)! Pont jókor jött a felismerés, mert lassan itt a nyár, a meleg, a sütögetések, és ilyenkor nincs is jobb egy hűsítő koktélnél, ráadásul mindenki szereti, szóval nem lehet vele melléfogni. Néhány alap változatot szoktunk készíteni, de újakat is szeretnék kipróbálni, mint például a mostani epreset, ha már egyszer beindult az eperszezon!
Az epres bonbonok után kutatva akadtam erre az isteni Epres-vodkás frissítő receptre, annyira jól nézett ki, hogy egyből el is dőlt a szombat esti alkohol sorsa...
Ja, és ha már koktél, van itt egy kis ünnepelni való is, hiszen tegnap megérkezett az 500. követő a facebook oldalamra, amit ez úton is szeretnék megköszönni minden kedves olvasómnak :)!

Hozzávalók:
600 g eper
600 ml víz
250 g cukor
200 ml frissen facsart citromlé
300 ml vodka
1 marék fodormenta

Elkészítés:
A cukrot állandó kevergetés mellett felolvasztom a vízben, hozzákeverem a mentaleveleket is és felforralom az egészet.
Amíg a cukorszirupot hűtöm, az epret megmosom és összeturmixolom, hozzáadom a citromlevet és a vodkát is.
A cukorszirupot az eperturmixhoz szűröm, és alaposan elkeverem.
Az eperkoktélt steril üvegbe öntöm és lehűtöm. Hűtőben tárolva kb. 8 hétig eláll. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése