2012. november 11., vasárnap

Mézes sertés szűzpecsenye

Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye
4 ek. vaj
2 ek. méz
2 tk. Cajun fűszerkeverék
1/2 tk. bors

3/4 bögre víz

Elkészítés:
A szűzpecsenyét bedörzsölöm a Cajun fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
A vajat serpenyőben felolvasztom, a mézzel együtt elkeverem. Ráfektetem a befűszerezett húst, mindkét oldalát 5 perc alatt, közepes lángon megpirítom. 
Egy tepsibe rakom a ropogós kéregbe burkolt húst, előmelegített sütőben 250 fokon (gázsütő 6-os fokozat) kb. fél óra alatt puhára sütöm. A sütőből kivéve alufóliával letakarom és félre rakom.
Előveszem a serpenyőt, amiben a húst megpirítottam és melegíteni kezdem. Beleöntöm a vizet, felforralom, 5 perc alatt sűrű szósszá főzöm.
A húst vékony szeletekre vágom, és tálalás előtt nyakon öntöm a mézes-vajas szósszal.
Köretnek Hasselback burgonyát készítettem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése