Hozzávalók:
(24 cm-es formához)
- A tésztához:
2 citrom
45 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
20 dkg puha vaj
35 dkg porcukor
3 egész tojás
23,5 dkg tejföl
- A cukormázhoz:
1 citrom leve
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, és a
porcukorba keverjük. A citrust késsel meghámozzuk, és a gyümölcshúst a gerezdek
mentén kivágjuk a hártyából egy tál felett úgy, hogy a lecsöpögő citromlevet is
felfogjuk. A kinyert rostot 1 cm-es darabokra vágjuk, és a lével együtt
félrerakjuk.
A tojást héjastól, 10
percen keresztül meleg vízben áztatjuk.
A vajat robotgéppel pár perc alatt habosra verjük, majd 2
részletben a porcukrot is hozzáadjuk, és kb. 5 percig tovább habosítjuk. A
tojásokat egyesével a cukros tojáshabhoz ütjük, majd a sóval és sütőporral
összeforgatott lisztet, a tejfölt, végül a citromot is beledolgozzuk.
Kivajazott, kilisztezett formába kanalazzuk, majd 160 fokon
60 perc alatt megsütjük.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a cukormázat: a citromlébe
szitáljuk és kikeverjük a porcukrot. A kihűlt kuglófra öntjük, és hagyjuk, hogy
megszáradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése