Az első kávés bonbonom… Egy ideje már tervezem, hogy
elkészítem - pontosan tavaly karácsony óta, amikor még megvettem hozzá a
kávémintás transzfer fóliát. Azóta persze csak porosodik a bonbonos cuccaim
között, mert még mindig nem vettem hozzá mágneses polikarbonát formát. A
napokban viszont, kezembe akadt a bonbonozós barátnőmtől kölcsön kapott,
mágneses polikarbonát forma – már rég
azt hittem, hogy visszaadtam, de ezek szerint mégsem (remélem nem hiányolta, titokban
azért nagyon megörültem neki :) ).
Már csak egy jó kis recept hiányzott a kávémintás kávés
bonbonokhoz, amit Katucinál meg is találtam. Egy nagyon kávés, kardamommal
ízesített változatot választottam tőle, amit ajánlok mindenki figyelmébe, akár
kávé helyett is.
Hozzávalók:
(24 darabhoz)
- A kávékrémhez:
70 ml legalább 30%-os tejszín (állati)
100 g tejcsokoládé
fél tk. őrölt kardamom
3-5 tk. instant kávé
- A csokiburokhoz:
200 g étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj
Elkészítés:
A kávékrémmel kezdem: a tejszínt felforralom a kardamommal,
hozzáadom a kávéport, majd a feldarabolt tejcsokit is belekeverem. A ganache-t
simára keverem, és berakom a hűtőbe.
Az étcsokit temperálom, elkészítem a csokihüvelyeket és 5
percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjenek.
Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a kávékrémet, helyet
hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszateszem a hűtőbe.
Az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. Újabb 30
perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése