Hozzávalók:
(24 cm-es formához)
- A tésztához:
  2 citrom
  45 dkg liszt
  1/2 teáskanál sütőpor
  1/4 teáskanál só
  20 dkg puha vaj
  35 dkg porcukor
  3 egész tojás
  23,5 dkg tejföl
- A cukormázhoz:
  1 citrom leve
  15 dkg porcukor
Elkészítés: 
A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, és a
porcukorba keverjük. A citrust késsel meghámozzuk, és a gyümölcshúst a gerezdek
mentén kivágjuk a hártyából egy tál felett úgy, hogy a lecsöpögő citromlevet is
felfogjuk. A kinyert rostot 1 cm-es darabokra vágjuk, és a lével együtt
félrerakjuk.
 A tojást héjastól, 10
percen keresztül meleg vízben áztatjuk. 
A vajat robotgéppel pár perc alatt habosra verjük, majd 2
részletben a porcukrot is hozzáadjuk, és kb. 5 percig tovább habosítjuk. A
tojásokat egyesével a cukros tojáshabhoz ütjük, majd a sóval és sütőporral
összeforgatott lisztet, a tejfölt, végül a citromot is beledolgozzuk. 
Kivajazott, kilisztezett formába kanalazzuk, majd 160 fokon
60 perc alatt megsütjük. 
Amíg sül a tészta, elkészítjük a cukormázat: a citromlébe
szitáljuk és kikeverjük a porcukrot. A kihűlt kuglófra öntjük, és hagyjuk, hogy
megszáradjon.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése