Egy igazán gyors és egyszerű tiramisu receptet hoztam most, ami
jól tükrözi az utóbbi pár hónap történéseit a konyhámban – az időhiányból adódó,
sütés-főzés hiányt :(...
Ettől függetlenül továbbra is érkeznek új követők a blogra,
sőt, időközben 1000-en lettünk, aminek nagyon-nagyon örülök, köszönöm
szépen mindenkinek :)!
Mivel ez az időhiány állandósulni látszik, igyekszem a
jövőben gyors és egyszerű receptekkel
jelentkezni, mert a hatékonyság senkinek sem árt a rohanó mindennapokban.
Hozzávalók:
200 g mascarpone
100 g habtejszín
100 + 50 ml erős eszpresszó kávé
1,5 ek rum vagy konyak
4-5 ek. porcukor
babapiskóta
Elkészítés:
A hozzávalókat kézi habverővel csomómentesre keverem, behűtöm,
majd habszifonba töltöm, és a szokásos módon elkészítem a habot. Ha az
alapanyagok hűtőben voltak, a kikevert krém egyből mehet a szifonba. Habszifon
hiányában a tejszínt felvert állapotban keverem a többi hozzávalóhoz.
A babapiskótákat az 50 ml kávéval elkevert 50 ml vízbe
mártom, majd a krémmel együtt rétegezve poharakba adagolom.
Közvetlenül tálalás előtt a tetejét kakaóporral megszórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése