Egy nagy családi ebéd alkalmával kóstoltam először ezt a fogást, a szokásos (tökéletes :)) tyúkhúsleves, töltött káposzta, marhapörkölt és sült hús mellett jelent meg újdonságként. Füstölt sajttal készült és nagyon finom volt... el kellett kérnem a receptjét!
Gyors és egyszerű étel, azóta már párszor elkészítettem. Most juhsajttal ízesítettem.
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
3 dl tejföl
0,5 dl tej
10 dkg reszelt trappista
5 dkg reszelt juhsajt vagy füstölt trappista
liszt
2 egész tojás
só, bors (vagy szárnyas fűszerkeverék)
majoránna
8 közepes burgonya
Elkészítés:
A burgonyákat megmosom és héjában felteszem főni 20 percre,
hogy megpuhuljanak. Amikor már kicsit kihűltek, megpucolom és 0,5 cm vastag
karikára vágom őket.
A csirkemellet felszeletelem, kicsit kiklopfolom, sózom és
borsozom. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba panírozom.
Egy kiolajozott tepsibe pakolom szorosan egymás mellé a
krumpli karikákat, sóval, majorannával megszórom az egészet, majd ráteszem a bepanírozott hússzeleteket. A tetejére öntöm a tejjel
elkevert tejfölt, és rászórom a megmaradt sajtot is.
200 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegített sütőbe
teszem, először 15 percig alufólia alatt párolom, majd 20-25 percig alufólia
nélkül szép pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése