2013. április 18., csütörtök

Sajtos csirkemell burgonyaágyon sütve

































Egy nagy családi ebéd alkalmával kóstoltam először ezt a fogást, a szokásos (tökéletes :)) tyúkhúsleves, töltött káposzta, marhapörkölt és sült hús mellett jelent meg újdonságként. Füstölt sajttal készült és nagyon finom volt... el kellett kérnem a receptjét!
Gyors és egyszerű étel, azóta már párszor elkészítettem. Most juhsajttal ízesítettem.  

Hozzávalók:
1 egész csirkemell
3 dl tejföl
0,5 dl tej
10 dkg reszelt trappista
5 dkg reszelt juhsajt vagy füstölt trappista
liszt
2 egész tojás
só, bors (vagy szárnyas fűszerkeverék)
majoránna
8 közepes burgonya

Elkészítés:
A burgonyákat megmosom és héjában felteszem főni 20 percre, hogy megpuhuljanak. Amikor már kicsit kihűltek, megpucolom és 0,5 cm vastag karikára vágom őket.
A csirkemellet felszeletelem, kicsit kiklopfolom, sózom és borsozom. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajtba panírozom.
Egy kiolajozott tepsibe pakolom szorosan egymás mellé a krumpli karikákat, sóval, majorannával megszórom az egészet, majd ráteszem a bepanírozott hússzeleteket. A tetejére öntöm a tejjel elkevert tejfölt, és rászórom a megmaradt sajtot is.
200 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegített sütőbe teszem, először 15 percig alufólia alatt párolom, majd 20-25 percig alufólia nélkül szép pirosra sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése