Jennifer Chong oldalán akadtam erre a gyönyörűségre, és nem
csak a süti látványa, hanem az egyszerűsége is azonnal meggyőzött. Megörültem
neki, mert mindig akad itthon néhány alma, és leveles tésztát is tartok általában
a fagyasztóban (nagyon hasznos alapanyag, édes és sós finomságokhoz egyaránt).
Ha mindez megvan, pillanatok alatt illatozó, ropogós finomság készíthető
belőle, ami váratlan vendégek esetén különösen jól jöhet :)!
Hozzávalók:
(400 g) 1 csomag fagyasztott leveles tészta
4 nagyobb szem alma
15 dkg kristálycukor (vagy barnacukor)
1 tk. őrölt fahéj
1/4 tk. só
frissen facsart citromlé
porcukor a tetejére
Elkészítés:
A leveles tésztát a fagyasztóból kivéve lisztezett deszkára
teszem, 25 perc alatt kiolvasztom.
Az almákat héjastól 2-3 mm vékony szeletekre vágom, és a citromlével
meglocsolom. Rászórom a cukrot, sót és a fahéjat is, óvatosan elkeverem az
egészet. Pár percre félrerakom.
A leveles tésztát 2-3 részre osztom, és akkorára nyújtom,
hogy az almaszeletek kényelmesen elférjenek rajta. Az almák alatti területet villával megszurkálom. A tésztalapokat sütőpapírral
kibélelt tepsibe teszem, az almát szépen a tetejére pakolom.
Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 4-es fokozat) 20-25
perc alatt aranybarnára sütöm.
Porcukorral megszórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése