Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg liszt
1 púpozott tk. sütőpor
1,5 dl tej
1 csipet só
4 púpozott tk. cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét félre rakom.
A tojássárgákat a cukorral habverővel fehéredésig verem, több lépésben hozzáadom a tejet, lisztet és a sütőport, jól elkeverem.
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, óvatosan hozzákeverem a sárgákból kevert tésztához.
Olajjal kikent teflon serpenyőbe teszem, közepes hőfokon mindkét oldalát pirosra sütöm.
Porcukorral megszórom, lekvárral, juharsziruppal, mézzel vagy fahéjjal tálalom.
Régóta kerestem ezt a receptet, én csak a francia verziót ismertem eddig, de ezt is ki fogom próbálni! Nagy pali-fanok vagyunk ;)
VálaszTörlésÖrülök hogy rátaláltál, várom a bejegyzésed :)!
Törlés