2012. november 11., vasárnap

Cajun fűszerkeverék

A cajun food a Louisana állambeli francia bevándorlók konyhája. Inkább egyszerű, rusztikus ételekről van szó, amelyet a helyben megtalálható hozzávalókból készitenek. A cajun food rokonságot mutat Louisana kreol konyhájával (a kreol, francia és spanyol telepesek kultúrájának keveredését jelöli az afrikai és karib kultúrával) - mindkettő sokszinű és nagyon fűszeres. Sertés, marha, szárnyas és hal ételekhez egyaránt jól illik. További információk a cajun konyháról itt.

Hozzávalók:
2 tk. só
1 tk. frissen őrölt feketebors
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. édes-nemes őrölt paprika
1 tk. hagyma granulátum
1 tk. fokhagyma granulátum
1 tk. szárított kakkukfű
1/2 tk. oregano
1 tk. mustármag
1/2 tk. őrölt chili

Elkészítés:
A hozzávalókat mozsárban összedolgozom, majd bedörzsölöm vele a húst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése