2012. november 19., hétfő

Habos-citromos puding

Hozzávalók:
(kb. 6 személyre)
10 dkg vaj
1 bögre kristálycukor
1 ek. reszelt citromhéj
3 nagyobb tojás
1/4 bögre citromlé
1/3 bögre liszt
1 bögre tejföl
1 cs. vaniliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:
A tojássárgáját és a fehérjét szétválasztom.
A vajat a cukorral habverővel habosra keverem, majd több lépésben hozzáadom a tojássárgákat, vaníliás cukrot, citromhéjat, lisztet, tejfölt és a citrom levét.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan hozzákeverem a tojássárgákból kevert tésztához.
Egy közepes tepsit kivajazok, beleöntöm a tésztát. Egy nagyobb tepsibe teszem az egészet, a kettő közé kb. 2,5 cm magasságig vizet engedek.
Előmelegített sütőben 175 fokon (gázsütő 2-3-as fokozat) kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütöm. Sütés közben nem szabad nyitogatni, elég ha 45 perc körül megfordítom a tepsit, a tészta közepét kicsit megnyomva megnézem, átsült-e rendesen.
Sütőből kivéve a vizes tepsiből kiemelem, 10-15 percig állni hagyom. Porcukorral megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése