2022. október 14., péntek

Füge fagylalt

Végre újra itt! Lassan két év kihagyás után, már nagyon hiányzott a blogolás, és rengeteg új recept is összegyűlt, amit szeretnék megosztani Veletek. Elsőként egy fügés fagyit hoztam, mert ez már nem sokáig lesz aktuális így október közepén, de azért még van füge, és tart a vénasszonyok nyara, szóval hátha valakinek kedve támad hozzá.
A fagyi cukor nélkül készült, mézzel, mert ez az új hóbortom, a hozzáadott cukor kerülése, a kislányom miatt. És bizony ő az oka a hosszabb kihagyásnak is, Biuska, aki decemberben már két éves lesz. Hihetetlen, hogy repül az idő, már beszél, szaladgál, egész nap cukiskodik, alig várom, hogy együtt süssünk-főzzük a konyhában 😊.
A méz a fügéhez nagyon jól passzolt, Biu persze meg sem kóstolta, hiába kínáltam többször is, csak rázta a fejecskéjét. Majd jövőre újra próbálkozom, addigra már biztosan érdekelni fogja.

Hozzávalók:
- A fügeszószhoz:
  300-400 g füge
  50 ml víz
  50 g méz
- A fagyialaphoz:
  250 g mascarpone
  1/2 rúd vanília magjai
  200 ml hideg tejszín

Elkészítés:
A fügét egy kisebb lábasban felteszem főni a vízzel és a mézzel együtt. Néhány perc alatt összeforralom, amikor már kicsit szétfőtt, leveszem és félre rakom hűlni.A mascarponét és a vaníliát kézi habverővel kikeverem, hozzáadom a fügeszószt is.
Végül a tejszínt kemény habbá verem, és beleforgatom a fagyialapba. Ha szükséges, pár órára még hűtőbe teszem, hogy biztosan hidegen kerüljön a gépbe.
A fügés krémet a fagyigépbe kanalazom, és 30-40 percig hagyom, hogy kikeverje a fagylaltot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése