2020. december 24., csütörtök

Karácsonyi bonbon válogatás

Idén is belevágtam a karácsonyi bonbonozásba, nem volt nehéz rászánni magam, mert már hiányzott - ha jól emlékszem tavaly karácsonykor gyártottam utoljára. Persze most sem tudtam megállni 6 féle íz alatt, és új rekordot is döntöttem: 350 darabot öntöttem, három nap alatt, 8 hónapos kismamaként - lehet hogy pont ezért lett ilyen sok, mert igazából ketten voltunk a konyhában :).
A szokásos jól bevált ízek mellett újak is születtek, és most kivételesen csoportkép is készült róluk, mert olyan jól néznek ki együtt, és ki tudja, mikor fogok legközelebb ennyi időt eltölteni bonbon készítéssel.

Tehát, az új receptek, amik hamarosan felkerülnek:
A karamellizált fehércsoki kakaóbab törettel - ami már régi kedvenc, mondhatni az alapszett része, csak még bejegyzés nem készült róla, ezt nemsokára pótolom.
Ugyanígy a whiskey-füge íz sem új már, konyakos-fügés bonbon néven fent van egy ideje, de mivel konyakom sosincs itthon, ellentétben a whiskey-vel, legtöbbször abból csinálom, és azzal is nagyon finom.
A sóskaramellás verziót is sokszor csináltam már, most viszont mogyoróvajjal kombináltam, és ebből is egy nagyon finom töltelék lett.
Ami teljesen új, az a szeder-levendula bonbon, fehér csoki burokban. Hihetetlen, mennyire intenzív ízt ad egy kevés kis levendula, mondhatni vigyázni kell vele, nehogy minden mást elnyomjon, a szederrel a színe miatt kombináltam össze, és nagyon jól működnek együtt.
Ezen kívül még kesudiós-marcipános-matcha teás bonbon készült, és persze az elmaradhatatlan tonkababos, ami mindig a legnagyobb kedvenc marad, nem csak az egyszerűsége, de a különleges íze miatt is.


Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves követőmnek 😊🎄!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése