A múltkori málnás-csokis pohárkrém óta újra felfedeztem a desszert krémeket, mert egyszerűek, gyorsan elkészülnek, jól néznek ki és nagyon finomak. Az egyetlen kihívást a megszilárdulás kivárása jelentheti ezekkel a szép, színes desszertekkel kapcsolatban.
Ezt a panna cotta receptet elsőre eperrel készítettem, amit a következő alkalommal cseresznyére cseréltem, de áfonyával, málnával és szederrel is érdemes lenne kipróbálni.
Hozzávalók:
- A panna cottához:
400 ml habtejszín (min. 30%-os)
250 ml zsíros tej
4 zselatinlap
80 g cukor
1 vaníliarúd magjai vagy vanília aroma
- Az eper szószhoz:
400 g eper
50 g cukor
2 tk. keményítő
Elkészítés:
400 ml habtejszín (min. 30%-os)
250 ml zsíros tej
4 zselatinlap
80 g cukor
1 vaníliarúd magjai vagy vanília aroma
- Az eper szószhoz:
400 g eper
50 g cukor
2 tk. keményítő
Elkészítés:
A zselatin lapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
Az eper szemeket megmossuk fél/negyed darabokra vágjuk.
A tejet, a habtejszínt, a cukrot és a vaníliarudat egy kisebb lábasba öntjük, majd forrásig melegítjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a kicsavart zselatin lapokat, jól elkeverjük és hagyjuk hűlni.
Fél óra elteltével a vaníliarudat kihalásszuk, és a tejszínes krémet poharakba adagoljuk. A panna cottákat legalább 3 órára (de inkább egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
Az epret a cukorral és a keményítővel közepes fokozaton, kb. 10 perc alatt összeforraljuk. Az eper szószt langyosra hűtjük, és a megszilárdult panna cották tetejére kanalazzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése