Karácsony környékén kaptunk pár szem Reese’s mogyoróvajas
csokoládét. Most kóstoltam először, és azt hiszem, függő is lettem, egyszerűen
tökéletes párosítás a mogyoróvaj enyhe sóssága és a tejcsoki édes íze - nem
lehet abbahagyni...
Innen jött az ötlet, egy hasonló, mogyoróvajas-tejcsokis
bonbon töltelékhez, az akkor éppen aktuális, karácsonyi hangulatú transzfer
fóliával díszítve.
Azóta már sokszor elkészítettem, mert nagyon gyorsan megvan,
és egy bonbonnál ez nagy előny tud lenni – leginkább azért, mert egyszerre mindig
többféle készül, és akkor már nem mindegy, mennyi az egyes töltelékekre
szánt idő.
Enyhén darabos mogyoróvajból finomabb, mint a
krémes változatból, de a legjobb elektromos aprítóval, sós földimogyoróból darálni.
Hozzávalók:
(24 darabhoz)
- A töltelékhez:
70 g mogyoróvaj
70 g tejcsokoládé (nálam Milka noisette)
40 g habtejszín (legalább 30%-os)
- A csokiburokhoz:
200 g 70-80%-os
étcsoki
1%-nyi porított kakaóvaj
Elkészítés:
A tejcsokis töltelékhez a tejszínt felforralom, és a lángról levéve
simára keverem benne a feldarabolt tejcsokit.
Az étcsokit temperálom, elkészítem a csokihüvelyeket és 5
percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjenek.
Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom először a mogyoróvajat, majd a tejcsokis krémet, helyet
hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszateszem a hűtőbe.
Az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. Újabb 30-40
perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése