Praliné Zsuzsinál találtam ezt a kifinomult ízkombinációt,
amit azonnal ki kellett próbálnom! Elsőre nem igazán tudtam elképzelni, hogy
pontosan milyen is lesz együtt a matcha tea és a gyömbér, de az eredmény minden
várakozásomat felülmúlta, fantasztikus lett!
A matcha zöldtea port eddig csak a csokiburok színezésére
használtam, ideje volt már töltelékként is megkóstolnom. Ahogy vártam, a
zöld tea kevésbé domináns ízét nagyon jól kiegészíti és kiemeli a gyömbér és a
citrom frissessége, és nagyon tetszik a krém zöld színe… (ez utóbbi
lehet, hogy csak az én mániám, még a pisztáciás bonbonnál kezdődött...).
Hozzávalók:
(18 darabhoz)
- A töltelékhez:
105 g fehér csoki
45 g habtejszín
1,5 kezeletlen
citrom héja
1,5 tk. glükózszirup
(vagy akácméz)
15 g frissen
facsart citromlé
1 kk. matcha teapor
6-7 szelet
kandírozott gyömbér
1,5 tk. puha vaj
- A csokiburokhoz:
200 g étcsoki
1%-nyi porított kakaóvaj
30 g fehércsoki + 1
kk. Matcha teapor a díszítéshez
Elkészítés:
A töltelékhez egy kisebb lábasban felmelegítem a tejszínt,
hozzáadom a reszelt citromhéjat és a glükózszirupot (vagy akácmézet),
felforralom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a feldarabolt fehér csokit, a matcha teaport és a
citromlevet. Amikor a krém már 35 fokosra hűlt, a vajat is
hozzáadom, végül az apróra vágott kandírozott gyömbérdarabokat is beleforgatom.
A csokiburok elkészítését a díszítéssel kezdem: a 30
grammnyi fehér csokit megolvasztom és temperálom, és a matcha teaporral
egyneműre keverem. A zöldre festett fehér csokiból vékony csíkokat csurgatok a
polikarbonát formába, és az ujjammal szétkenem, hogy foltokat kapjak.
Amíg a zöld minta megszilárdul, temperálom az étcsokit, majd
elkészítem a bonbon hüvelyeket és hűtőbe teszem egy 10 percre, hogy
megszilárduljon.
A habzsákba töltött matcha teás krémet is a csoki hüvelyekbe
adagolom, ügyelve arra, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Ismét hűtés
következik.
Az maradék étcsokit újratemperálom, majd lezárom a
bonbonokat. Hűtés után kifordítom a formából a kész bonbonokat.
Végre van több fotó!!! :) (A bonbon meg szuper, szeretek nálad kalandozni. Végül a málnás bonbont elfelejtette fotózni, de majd legközelebb.)
VálaszTörlésMegkostoltam, nagyon finom! Az izet a mennyei mannahoz tudnam hasonlitani. :) Üdv, Evi.
VálaszTörlés