2014. április 26., szombat

Medvehagymás-sajtkrémes rúd



Talán ez lesz az utolsó medvehagymás bejegyzésem az idén, ami egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sajtos rúdról szól. Valószínűleg ezért is lett nálunk nagy kedvenc, mert gyors, finom, és jól illik a bor mellé :).
Érdemes a konyhát felkeresni és egy negyed órát rászánni, mert sokkal ízletesebb rágcsálnivalót készíthetünk saját kezűleg, mint egy zacskó chips, vagy egy tál pattogatott kukorica…

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles tészta
100 g tömlős sajtkrém
fél csokor medvehagyma
só, bors

Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkára teszem, és hagyom kiolvadni.
A medvehagymát megmosom és apróra vágom.
A leveles tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtom, majd az egyik felét megkenem a sajtkrémmel, megszórom a medvehagymával és sóval, borssal ízesítem.
A tészta üres oldalát ráhajtom a sajtkrémmel megkent részre, sodrófával kicsit még nyújtok rajta, majd derelye vágóval vékony csíkokra vágom.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a rudakat úgy, hogy mielőtt elhelyezem, párat csavarok rajtuk.
200 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése