Tavaly novemberben kezdtem el bonbonozni, azóta várom, hogy málna
szezon legyen, és ezt a málnás bonbont friss gyümölcsből is el tudjam
készíteni. Fagyasztottból már sokszor gyártottam, úgy is nagyon finom, de azért
frissből minden ütősebb.
A receptet egyébként az anyukám fürdőszobájában árválkodó,
rózsavíz hasznosítására kutattam fel, és mivel még sosem használtam rózsavizet
semmilyen desszertbe, nagyon kíváncsi voltam, milyen íze lehet. Valamiféle erőteljes
parfüm ízt tudtam elképzelni hozzá, de szerencsére csak egy enyhe, pikáns
aromát adott a málnához, ami a balzsamecettel is nagyon jól harmonizált. Mindez
fantasztikus rózsaillattal kísérve...
A málnakrém színén viszont egy kicsit meglepődtem, nem tudom,
minek a hatására lett ennyire lila, amikor rózsaszínű szokott lenni. Lehet,
hogy a friss málna miatt.
Hozzávalók:
(21 darabhoz):
- A málnakrémhez:
100 g friss vagy fagyasztott
málna
1 ek. méz
120 g fehércsoki
10 g puha vaj
1,5 kk. balzsamecet
3 kk. rózsavíz
30 ml tejszín
- A burokhoz:
200 g 65%-os étcsoki
1%-nyi porított kakaóvaj
Elkészítés:
A málnát szobahőmérsékleten kiolvasztom és villával
összetöröm. Egy szitán átpasszírozom, hogy a magoktól megszűrjem a málnakrémet.
Az áttört málnát a mézzel alacsony hőmérsékleten addig forralom, amíg jó sűrű nem lesz. Kihűtöm, majd balzsamecettel és rózsavízzel ízesítem.
Az áttört málnát a mézzel alacsony hőmérsékleten addig forralom, amíg jó sűrű nem lesz. Kihűtöm, majd balzsamecettel és rózsavízzel ízesítem.
A tejszínt felforralom, a tűzről lehúzom, beletöröm a
fehércsokit és homogén krémmé keverem az egészet. 35 fokosan hozzáadom a puha
vajat, jól összedolgozom és végül a málnapürét is belekeverem.
Az étcsokit temperálom, és elkészítem a csokihüvelyeket.
Öt percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a málnakrémet, helyet
hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszateszem a hűtőbe.
Az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. Fél óra
hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.
Örülök, hogy jó hasznát vetted a receptemnek, gondolom ízlett is. Nálunk hamar elfogyott :-)
VálaszTörlésNagyon szép a fotó!!! ( mindig csodálom a képeidet!!)
Kedves Györgyi!
TörlésKöszönöm szépen a receptet, isteni finom lett, minden egyes alkalommal :)! Még sok izgalmas bonbont találtam a blogodon, a fagyikról nem is beszélve - szóval lesz még miért ellátogatnom hozzád ;)!
Kedves Hédi!
VálaszTörlésKöszönöm a kedves szavakat! :-) Várlak máskor is szeretettel. És természetesen én is jövök hozzád. Nagyon tetszik a blogod. :-)