2012. november 3., szombat

Túrós pogácsa

Hozzávalók:
60 dkg liszt
50 dkg túró
40 dkg vaj (szinte folyékony)
2 tojás
3 dkg élesztő
1-1,5 dl tej
3 dkg só
a kenéshez:
1 tojás 1 teáskanál tejföllel kikeverve
magok ízlés szerint (elmaradhat)

Elkészítés:
1 dl tejben feloldom az élesztőt. A hozzávalókat a robotgép dagasztókarjával összedolgozom, ha száraz, akkor hozzáadom a maradék fél dl tejet. Nejlonnal fedve hűtőbe teszem legalább 1 órára, de lehet több is.
A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
Lisztezett deszkán ujjnyi vékonyra nyújtom a tésztát és lekenem a tejfölös tojással. Feltekerem, mint a bejglit, majd kinyújtom kétujjnyi vastagra.
4 cm átmérőjű pogácsaformával kiszaggatom és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a pogácsákat.
A szabáshulladékot összegyúrom, nyújtom és szaggatom. Amikor az összes készen van, az első adag pogácsa tetejét lekenem a maradék tojással, megszórom magokkal és 15-18 perc alatt megsütöm, majd sorban a többit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése